Στο Top 40 του κόσμου 17χρονος Θεσσαλονικιός!

Της Αναστασίας Σπύρτου

Μια θέση ανάμεσα στα 40 μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κατέχει, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Guardian», ο παίκτης της Κ20 του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Λάμπρου!

Στη σχετική λίστα συγκαταλέγονται αθλητές, που έχουν γεννηθεί το 1997 κι ανάμεσα σ’ αυτούς και ο γεννημένος στις 19/12/1997 άσσος του «τριφυλλιού». Η «Παιανία» ανέκαθεν αποτελούσε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα της Αθήνας, γνωστή για την πολύ καλή και επιστημονική δουλειά, που συντελούνταν εκεί, μέχρι πρότινος, και τώρα πλέον στο Κορωπί.

Στους κοιτώνες των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων διαμένει και ο παίκτης των «πράσινων», ο οποίος δεν έχει καν κλείσει τα 17 και, πέρσι, συμμετείχε σε 23 αγώνες με την Κ17 του Παναθηναϊκού σημειώνοντας 27 γκολ και μετρώντας 5 ασίστ, αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις της επίθεσης (σέντερ φορ, δεκάρι, εξτρέμ). Ακόμη, τα δύο προηγούμενα χρόνια, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, που συνοδεύτηκαν και με γκολ, με τις Εθνικές ομάδες Κ16 και Κ17.

Ο νεαρός Λάζαρος έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς του ζουν μόνιμα στην Κατερίνη και είναι και οι δύο δάσκαλοι φυσικής αγωγής. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία, μόλις, 5 ετών, στην ομάδα της πόλης του, την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Η τεχνική του κατάρτιση και η ραγδαία εξέλιξη του, τον οδήγησαν στα 13 του χρόνια στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μέσα από τη συνεργασία των Ποντίων με τις σχολές ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού».

Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε το Μάρτιο του 2014 σε ηλικία 16 χρονών και, πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού.