By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: «Χτύπημα» Ηρακλή με Σαρικόπουλο!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Α2ΜΠΑΣΚΕΤ

«Χτύπημα» Ηρακλή με Σαρικόπουλο!

Τhessports
Last updated: 24/08/2023 20:15
Τhessports
Share
SHARE

Την απόκτηση του Ζήση Σαρικόπουλου ανακοίνωσε ο Ηρακλής, με το έμπειρο σέντερ να επιστρέφει στο Ιβανώφειο, μετά τη θητεία του τη σεζόν 2020-21.

 

Αναλυτικά:

Το Τμήμα Μπάσκετ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή σέντερ Ζήση Σαρικόπουλο (33, 2.13) για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και τον καλωσορίζει και πάλι στο Ιβανώφειο, καθώς θα φορέσει για δεύτερη φορά τη Φανέλα της Ομάδας μας, μετά την περίοδο 2020-2021.

 

Ο Ζήσης αγωνίστηκε στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού σημειώνοντας 20 πόντους και 16 ριμπάουντ μ.ο., με συνέπεια να αποκτηθεί από το University of Alabama at Bermigham στις Η.Π.Α.. Ακολούθως πήρε μεταγραφή για το Ohio State Univeristy, σπουδάζοντας διοίκηση επιχειρήσεων.

Το καλοκαίρι του 2007 αγωνίστηκε με τους UAB Blazers. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αμερική βραβεύτηκε για το ταλέντο του μαζί με 12 συνομήλικους του από τον ίδιο τον Michael Jordan στο «Jordan Brand All American Classic» της Νέας Υόρκης.
Αποφοίτησε το 2010 και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2010-2012) στον Πανιώνιο.

Την επόμενη σεζόν (2012-2013) αγωνίστηκε στον Άρη, ακολούθησαν η ΑΕΚ (2014-2016), ο Προμηθέας Πάτρας (2016-2017), επιστροφή στον Πανιώνιο (2017-2018) και στη συνέχεια (2018-19) αγωνίστηκε στην πρωταθλήτρια Λευκορωσίας Minsk με την οποία πήρε το νταμπλ. Τη σεζόν 2019-20 ήταν στον ΠΑΟΚ και συνέχισε τη σεζόν 2020-21 στην Ομάδα μας ενώ την προπερσινή χρονιά (2021-22) έπαιξε στο πρωτάθλημα του Κατάρ με την Al Sadd, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Emir Cup, έχοντας κατά μέσο όρο 18,5 πόντους, 14,7ριμπάουντ και 22 double double σε 30 αγώνες! Πέρσι έπαιξε στον ΠΑΟΚ και στην Καρδίτσα.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος υπήρξε μέλος όλων των εθνικών ομάδων. Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, με την εθνική ομάδα Εφήβων το 2008 και με την εθνική ομάδων Νέων Ανδρών το 2009. Κατέκτησε επίσης την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ των Εφήβων το 2007, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Εφήβων το 2009, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ των Νέων Ανδρών το 2010.

Ζήση, καλώς ήλθες και πάλι στο Ιβανώφειο, υγεία και δύναμη!

Σχετικά άρθρα

«Κλειστά χαρτιά» Καλάθη για το μέλλον του και τον ΠΑΟΚ
Τέλος από τον Προμηθέα ο Ζουρνατσίδης
Μπαζίνας: «Είναι τιμή μου ο ΠΑΟΚ»
Και οι Τίμπεργουλβς για Αντετοκούνμπο
Μεγάλη νίκη – ισοφάριση για τον Άρη
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Πρώτο βήμα ΠΑΟΚ κόντρα σε Χαρτς με φόντο τους ευρωπαϊκούς ομίλους 
Next Article Χαμός και στο Μαρόκο με Ουάρντα!

Τελευταία νέα

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη γενοκτονία των Ποντίων
Featured LIFE
19 May, 2026
Ισοφάρισε τη σειρά των τελικών ο ΠΑΟΚ!
SPORTS ΧΑΝΤΜΠΟΛ
19 May, 2026
Ενδιαφέρον από την Τουρκία για τον Σούντμπεργκ
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
19 May, 2026
Γράφει ιστορία: Έκτο Μουντιάλ για τον Κριστιάνο!
ΔΙΕΘΝΗ
19 May, 2026
Follow US