Γαλατσόπουλος: «Μεγάλες προσδοκίες για το φετινό πρωτάθλημα»

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ BASKET LEAGUE 2023 - 2024 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης της κανονικής περιόδου του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, της Basket League της σεζόν 2023-24, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος απεύθυνε χαιρετισμό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας για τα θύματα της ανείπωτης καταστροφής που έπληξε την Θεσσαλία. Σε ένδειξη σεβασμού στο πένθος των συνανθρώπων μας και τις δύσκολες στιγμές που περνάει ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας, η Κλήρωση της Basket League γίνεται στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ και ματαιώθηκε η πανηγυρική εκδήλωση Παρουσίασης του Πρωταθλήματος που είχαμε προγραμματίσει να γίνει στο Ωδείο Αθηνών.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, επίσης, θα υπάρχει αμοιβαία μετάθεση της έδρας για τους πρώτους πέντε εντός έδρας αγώνες της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ στην περίπτωση που το γήπεδο της θεσσαλικής ομάδας δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει συναντήσεις.

Σας καλωσορίζουμε στην Κλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League με την οποία αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν του επαγγελματικού μπάσκετ.

Νέας σεζόν που ξεκινά με το Super Cup στην Ρόδο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου για να πάρει την… σκυτάλη στην συνέχεια η Basket League με το τζάμπολ να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν υψηλές προσδοκίες για το καινούργιο Πρωτάθλημα, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ισχυροποιηθεί σημαντικά. Ορισμένες από τις μεταγραφές οι οποίες έγιναν το φετινό καλοκαίρι ήταν πανευρωπαϊκό θέμα συζήτησης, κάτι που θύμισε λίγο την «χρυσή» δεκαετία του ’90.

Επιπλέον το νέο format που αποφασίσαμε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ανακοινώσαμε θα δώσει νέο ενδιαφέρον στην Basket League και κίνητρο στις ομάδες για να διεκδικήσουν τους στόχους τους.

Μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ τα τελευταία χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την εξυγίανση των οικονομικών των ομάδων, την ενίσχυση των πιο αδύναμων μέσω της επιστροφής στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως, επίσης, την δημιουργία νέων κανόνων για να έχουμε «υγιή» ανταγωνισμό στο Πρωτάθλημα, θεωρώ ότι είμαστε σε ανοδική πορεία.

Πρέπει όλοι μας να διαφυλάξουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και να προστατεύσουμε το άθλημα μας από την βία, η οποία δεν είναι αθλητικό φαινόμενο αλλά κοινωνικό, όμως, «πληγώνει» τον αθλητισμό.

Θέλω να καλωσορίσω ξανά στην Basket League το Μαρούσι, που είναι μια ιστορική ομάδα του ελληνικού μπάσκετ και να ευχηθώ στους αθλητές, στους προπονητές, τα επιτελεία υποστήριξης και τις διοικήσεις των ΚΑΕ καλή χρονιά με υγεία!

Να ευχηθώ, επίσης, ότι καλύτερο στους φιλάθλους που είναι ο 6ος παίκτης της Basket League.

Καλή χρονιά σε όλους»!