«Ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα»

Ο Φώτης Τακιανός στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στην ΔΕΘ, μίλησε για την μέχρι τώρα προετοιμασία του Δικεφάλου, αλλά και το νέο πρωτάθλημα της Basket League, που αναμένεται ανταγωνιστικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να έχουμε μια σεζόν με υγεία όλοι. Θα μου επιτρέψτε πριν μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για την ομάδα, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν στις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την συμπαράσταση μας στους ανθρώπους για το πόσο δύσκολο θα είναι από εδώ και πέρα να ανακάμψουν. Αυτή τη στιγμή ξεκινήσαμε τα φιλικά παιχνίδια, η εικόνα της ομάδας είναι μια εικόνα παρά πολύ θετική, αρχής γενομένης ότι είμαστε όλοι μαζί και προπονούμαστε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Ήταν κάτι που το προγραμματίσαμε, το θέσαμε ως στόχο και είναι μια διαδικασία και υποστήριξης της διοίκησης για να είναι όλοι μαζί μας. Έχουμε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα τριών εβδομάδων, φυσικά τα παιδιά έχουν σωματική και ψυχική κούραση, ενώ παράλληλα πρέπει τόσο να αφομοιώσουν νέα πράγματα όσο και να δημιουργήσουν ένα σύνολο, με τον χρόνο εννοείται να πιέζει.

Προσπαθούμε μέσα από τα φιλικά να μοντάρουμε την ομάδα στα αγωνιστικά θέματα που θέλουμε να λύσουμε και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για το πως θα έρθουν επαφή με τον σύλλογο και τον κόσμο, όχι μόνο αγωνιστικά, γιατί ρόλο παίζει και η σύνδεση με το περιβάλλον του κλαμπ.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και τον χαρακτήρα των παιδιών, προσπαθούν καθημερινά στο 100%, ο χρόνος θα δείξει η εξέλιξη μας θα είναι όπως την περιμένουμε, θα το δούμε μέσα από τα φιλικά παιχνίδια».

Για το πόσο κοντά είναι η ομάδα σε αυτό που θέλει ο ίδιος: «Είμαστε πολύ μακριά ακόμα από αυτό που θέλουμε, κάτι που είναι λογικό γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες οι οποίοι έρχονται από διαφορετικά πρωτάθλημα και εικόνες, προσπαθούμε να ανεβάσουμε το συνολικό επίπεδο αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Τα παιδιά αντιδρούν πολύ καλά σε αυτή τη διαδικασία για να δίνουν κάθε μέρα το 100% σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή της προετοιμασίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι είμαστε μαζί, τα παιδιά δείχνουν διάθεση και είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες.

Για το αν έχει σημασία το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει το πρώτο ματς εντός έδρας όπως και τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο:
«Νομίζω ότι όλα έχουν σημασία και παίζουν τον ρόλο τους, συνηθίζεται να λέγεται εφόσον παίζουν όλοι με όλους είναι το ίδιο, αλλά εγώ δεν συμφωνώ, πάντα το τάιμινγκ παίζει ρόλο.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο γιατί παίζουμε εντός έδρας τα παιχνίδια με ομάδες των πρώτων θέσεων και εκτός κόντρα σε νεοφώτιστες ομάδες ή που τερμάτισαν χαμηλά. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν έτοιμοι και να μην πέσουμε… θύματα εκπλήξεων».

Για το αν το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και για το νέο φορμάτ: «Η αποστολή μας είναι πιο δύσκολη γιατί όλες οι ομάδες έχουν κάνει κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες σεζόν και το επίπεδο ανεβαίνει.

Όσον αφορά το φορμάτ, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, νομίζω όμως ότι αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας γιατί δεν θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και θα έχουμε παραπάνω ματς. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, θα παίξει ρόλο και το βάθος του ρόστερ κάθε ομάδας».