Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι τρεις οπαδοί που συνελήφθησαν τον Αύγουστο – Ένοχος ο ένας για οπλοκατοχή

Αθώοι κρίθηκαν οι 3 οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης μετά από αστυνομικούς ελέγχους, καθώς πάνω τους βρέθηκαν 6 ναυτικοί πυρσοί και 1 σιδερένια δοκός. Ωστόσο, ο ένας από αυτούς κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν γίνει στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν 16 προσαγωγές, οι 3 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι οπαδοί δικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχο έναν 26χρονο οπαδό για οπλοκατοχή, επειδή είχε τη σιδερένια δοκό.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με 3ετή αναστολή στον 26χρονο οπαδό για οπλοκατοχή ενώ οι άλλοι δύο οπαδοί – 21 και 27 ετών – που είχαν τους πυρσούς, αθωώθηκαν και για αυτή την πράξη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι οι συνδεόμενες με τον Αθλητικό Νομό πράξεις δεν τελέστηκαν στο πλαίσιο κάποιας αθλητικής εκδήλωσης κι ότι οι κατηγορούμενοι δεν στράφηκαν εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας.