Καστρίτης: «Ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα στο Eurocup, αυτή είναι η απάντησή μου»

Ο Γιάννης Καστρίτης απάντησε στα σχόλια που γίνονται για τη δυνατή άμυνα του Άρη, ενώ στάθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 5.000 φίλοι της ομάδας κόντρα στο Παναθηναϊκό.

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη στη συνέντευξη τύπου:

Για την άμυνα του Άρη και όσα λέγονται περί «κατς» και «καράτε» το τελευταίο διάστημα, είτε από προπονητές (σ.σ. Μπαρτζώκας, Σεγκούρα), είτε από τον κόσμο:

«Οι σφυγμοί είναι υψηλοί μετά τον αγώνα. Προσωπικά θα πω ότι δεν ασχολούμαστε. Δε μας ενδιαφέρει. Βαθιά κάπου μπορεί να με πειράζει, ειδικά όταν αυτό προέρχεται από συναδέλφους.

Μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη δουλειά μας. Δε θα αναλύσω πως παίζουμε άμυνα. Παίζουμε με τον μοντέρνο τρόπο. Η απάντησή μου είναι, αν πρέπει να δώσω μια απάντηση, πως στο Eurocup ο Άρης έχει την καλύτερη άμυνα και με διαιτητές Ευρωλίγκα. Σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι οι αντίπαλοι αναφέρονται στην άμυνά μας και στον τρόπο που παίζουμε. Μας αρέσει όμως αυτό. Δεν είναι μομφή αυτό για την ελληνική διαιτησία. Απλά η Ευρωλίγκα έχει τους καλύτερους.

Ο κόσμος του Άρη είναι εδώ. Σε κάθε αγωνιστική έχουμε πολύ κόσμο, που είναι ο πιο μπασκετικός. Δεν έρχονται να δουν πάλη, αλλά κάτι που τους αρέσει και τους εκφράζει. Πρώτο κριτήριο λοιπόν είναι η προσέλευση του κόσμου και τα αποτελέσματα της ομάδας».

Για την ατμόσφαιρα στο Παλέ:

«Το πιο σημαντικό και όμορφο ήταν η απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη χωρίς να γίνει το παραμικρό σε ένα ματς με πολλή ένταση και πάθος. Ήταν εξαιρετικό και τους ευχαριστούμε. Είναι από τις εικόνες που αναβαθμίζουν όλη τη λίγκα και το επίπεδο του οργανισμού.

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι πολύ υψηλού επιπέδου, είχε έρθει ο Παναθηναϊκός για να δώσει το 100%. Είχαν προσδώσει από πριν σπουδαία σημασία στο ματς. Τα παιδιά μας ήταν έτοιμα, ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό ειδικά στις θέσεις των ψηλών. Παρότι φάνηκε να ξεφεύγει το παιχνίδι στην αρχή, αλλά κλείσαμε το ημίχρονο μπροστά.

Στην τρίτη περίοδο μπήκαμε αντίθετα. Επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό, μας πίεσε και εμείς τους αφήσαμε να βρουν καθαρές φάσεις και να πάρουν μια διαφορά που ήταν πολύ σημαντική. Μοιραία στο τέλος μείναμε από δυνάμεις. Αυτό συνέβη στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου, ενώ είχαμε να διαχειριστούμε και το πρόβλημα με τα φάουλ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Σε δύο μέρες παίζουμε με τη Μπουργκ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για το παιχνίδι».