Η μεγάλη στιγμή του Ζιντάν του… 2ου

Επί χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, όντας μέλος των περίφημων… Γκαλάκτικος, ο Γαλλοαλγερινός έμεινε στη Μαδρίτη, όπου ακολουθεί καριέρα προπονητής, όντας πρώτος προπονητής της 2ης ομάδας της Ρεάλ, και σήμερα το απόγευμα, όσοι δουν το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια – Κονκουένσε για την Γ’ Εθνική της Ισπανίας, ίσως ζήσουν μια μοναδική στιγμή!

Τη στιγμή, δηλαδή, που ένας Ζιντάν θα είναι στον πάγκο κι έναν Ζιντάν στον αγωνιστικό χώρο!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει τέσσερις γιους, κι ο μεγαλύτερος, ο 19χρονος Έντσο, αγωνίζεται στην 3η ομάδα της Ρεάλ και για το σημερινό παιχνίδι με την Κονκουένσε, ο πατέρας του τον πήρε στην 2η ομάδα!

Πάντως, ακόμη κι αν μπει να αγωνιστεί ο 19χρονος Έντσο, φανέλα με το όνομα Ζιντάν δεν θα υπάρχει στο γήπεδο. Ο μεγάλος γιος του Ζιντάν, έχει επιλέξει το “Enzo” για το πίσω μέρος της φανέλας του, ενώ για την καθημερινότητά του, έχει επιλέξει το επώνυμο της μητέρας του!

Το πλήρες όνομά του, είναι Έντσο Άλαν Ζιντάν Φερνάντεθ κι έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το Έντσο Φερνάντεθ, πιστεύοντας ότι με το όνομα αυτό θα μπορέσει να κάνει καριέρα, χωρίς να έχει το βάρος του ονόματος “Ζιντάν” στην πλάτη του!

Ο μεγάλος γιός του Ζιντάν γεννήθηκε το 1995 στο Μπορντό, όταν ο πατέρας του έπαιζε στους Γιρονδίνους, πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Γιουβέντους, όταν ο πατέρας του ήταν εκεί κι από το 2004 είναι στις ακαδημίες της Ρεάλ.

Φυσικά, είναι μέσος, όπως ο πατέρας του, και βάσει καταγωγής, έχει ακόμη το δικαίωμα να διαλέξει ανάμεσα στις Εθνικές Γαλλίας, Ισπανίας και Αλγερίας.

Σε πρώτη ανταποκρίθηκε στην κλήση της Εθνικής Νέων της Γαλλίας και συμμετείχε μόνο σε προπονήσεις, αλλά το δικαίωμα της επιλογής Εθνικής, το έχει ακόμη.