Media News

* Για πρώτη φορά, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να τηρήσει την απεργία σε μέρα… απεργίας! Φαίνεται απίστευτο, αλλά αυτή τη φορά η Ένωση Συντακτών δεν έδωσε άδεια για να υπάρχει περιγραφή του αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης – Ολυμπιακός, που θα γίνει την Τετάρτη, καθώς αυτή τη μέρα υπάρχει απεργία των δημοσιογράφων. Έτσι το παιχνίδι θα μεταδοθεί με φυσικό ήχο.

* Μέχρι τώρα, η ΕΣΗΕΑ συνήθιζε να δίνει άδεια σε τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν με περιγραφή τους αγώνες, σπάζοντας στην ουσία η ίδια την απεργία που η ίδια έκανε. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει και πάλι το νόημά της η απεργία των δημοσιογράφων.

* Παρεμπιπτόντως, η δουλειά που γίνεται στο αθλητικό τμήμα της ΝΕΡΙΤ είναι πολύ καλή, και η καθημερινή εκπομπή «ΝΕΡΙΤsports show» (Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 7μμ ως τις 9μμ), είναι μια εκπομπή που δεν παραπέμπει σε δημόσια τηλεόραση και δημόσιους υπαλλήλους. Αν σκεφτεί κανείς ότι το προσωπικό δεν είναι πολύ, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Από τις καλύτερες, πλέον, ενημερωτικές αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης, που ανεβάζει συνεχώς τα νούμερά της!

* Επιστρέφοντας στην απεργία της Τετάρτης, τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ θα δουλέψουν και πάλι, αφού οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν σ΄ αυτά θα γράψουν ανυπόγραφα, και το κουπί θα το τραβήξουν οι μαθητευόμενοι, που μπαίνουν νωρίς νωρίς στο νόημα της… σύγχρονης ενημέρωσης.

* Με την ευκαιρία, λόγω της απεργίας της Τετάρτης χάνει και το νόημά της η συνέντευξη τύπου του Άγγελου Αναστασιάδη, που θα γίνει στο ξενοδοχείο της ομάδας στο Μινσκ, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην πάει η ομάδα στο Μπορίσοφ (1 – 1,5 ώρα δρόμος) την παραμονή του αγώνα.

* Στη σημερινή “Δίκη του ΣΚΑΙ” που ξεκινά στις 00.15′ καλεσμένος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος πλέον είναι μέλος του διεθνούς δικαστηρίου επίλυσης αθλητικών διαφορά (TAS/CAS) στη Λωζάνη. Το timing κάνει την συνέντευξή του ενδιαφέρουσα και είναι προφανές ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία να μιλήσει τώρα.

* Στις 10.30μμ ξεκινά και το «Derby» στο TV Mακεδονία, με καλεσμένους τον Λάκη Παπαϊωάννου, τον βουλευτή της ΝΔ και φίλο του Ιβάν Σαββίδη, Σάββα Αναστασιάδη, τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη, και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζανίδη.

* Ένα βήμα πριν το “λουκέτο” είναι η “Ελευθεροτυπία”, ένας από τους πιο ιστορικούς τίτλους, που κρεμάστηκαν στα περίπτερα. Αφότου έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Τεγόπουλος, η εφημερίδα έπεσε στα χέρια κάποιου Χάρη Οικονομόπουλου, που την οδηγεί στο κλείσιμο. Οι 140 εργαζόμενοι είναι 9 μήνες απλήρωτοι, κάνουν απεργία κι ο… εκδότης ανέστειλε την έκδοση της εφημερίδας, μέχρι νεωτέρας. Πραγματική κατάντια για την χώρα, που δεν έχει τους μηχανισμούς, να ελέγχει αυτούς που απαξιώνουν σύμβολα, όπως είναι η “Ελευθεροτυπία”.

* To πλέον γελοίο της υπόθεσης είναι πως ο “εκδότης” κάλεσε τους εργαζομένους να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας, κεφαλοποιώντας τα χρήματα, που τους χρωστά!!!

* Στα 5,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ανέρχεται το τίμημα που θα καταβάλει η ΝΕΡΙΤ στην ΟΥΕΦΑ για τη μία μετάδοση αγώνα Τσάμπιονς Λιγκα ανά αγωνιστική. Ο ΟΤΕ, που πήρε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα πληρώσει γύρω στα 30-35 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

* Στα 38.670 φύλλα έφτασαν οι αθλητικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας την Παρασκευή. Το ΦΩΣ είναι πάντα πρώτο, με 7.650 φύλλα, κι ακολούθησαν GOALNEWS με 5.830, SPORTDAY με 5.380, LIVESPORTS με 5.130, Πρωταθλητής με 4.620, Ώρα των Σπορ με 3.730, η Πράσινη με 2.710, ο Γαύρος με 2.150 και η Γάτα με 1.470 φύλλα.

* Στις πολιτικές εφημερίδες, που πούλησαν την Παρασκευή συνολικά 81.390 φύλλα, πρώτα είναι τα Νέα με 17.620 φύλλα και ακολούθησαν Ελεύθερος Τύπος με 14.130 και Espresso με 11.630. Στην 4η θέση έπεσε το Έθνος με μόλις 10.150 φύλλα!