«Δεν μπορείτε να καταλάβετε…»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών μπάσκετ (ΟΔΚΕ) με αφορμή την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για το ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας αμφισβητεί ότι ένα δικαστήριο μπορεί να αντιληφθεί τις εξωαγωνιστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται ένα παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΚΕ σέβεται κάθε απόφαση δικαστηρίου και εν προκειμένω του ΑΣΕΑΔ, αλλά ας μας επιτραπεί σχετικά με τον αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ να πούμε ότι το κλίμα και οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες διεξάγεται ένας αγώνας, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από ένα δικαστήριο αλλά ούτε μπορούν να αναπαραχθούν πλήρως σε μία του αίθουσα.

Οι διαιτητές ενός αγώνα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι και γνωρίζουν καλύτερα από όλους, για το πότε πρέπει να διακοπεί ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης διότι έχουν επιμορφωθεί κατάλληλα για αυτό στα ετήσια σεμινάριά μας. Γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει κάτω από δύσκολες συνθήκες να λειτουργούν με τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα και των φιλάθλων και των αθλητών αλλά και των ιδίων».