Media News

* Σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στα ΜΜΕ αυτές τις μέρες, προς το δυσάρεστο οι περισσότερες…

* Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) να κλείσει το ανταποκριτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας όλο το προσωπικό και τους δημοσιογράφους.

* Πέραν του ότι δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες, όπως τα Νέα και το Βήμα, μένουν χωρίς πρωτογενές υλικό από την Θεσσαλονίκη, υπάρχει ο φόβος ότι αυτή η απόφαση, μπορεί να λειτουργήσει ως “οδηγός” και για άλλα ΜΜΕ…

* Τελευταία μέρα εκπομπών σήμερα για τον Sentra FM, ο οποίος θα σιγήσει από αύριο και θα εκπέμψει εκ νέου από τις 12 Ιανουαρίου υπό άλλη διεύθυνση και με άλλο προσωπικό. Το ραδιόφωνο πέρασε στην ιδιοκτησία της 24media, που έχει και το σάιτ Sport24 και το ραδιόφωνο θα μετονομαστεί σε Sport24 Radio.

* Διευθυντής του νέου ραδιοφωνικού σταθμού θα είναι ο Παντελής Διαμαντόπουλος και λέγεται πως από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιηθούν οι δημοσιογράφοι του “Goal”.

* Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ράδιο Θεσσαλονίκη εκπέμπει από την καρδιά της πόλης στις γιορτές. Το πρώτο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έχει εγκατασταθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως και μεταφέρει όλες αυτές τις μέρες των γιορτών τον παλμό της πόλης.

* Γιάννης Βοϊτσίδης, Κώστας Χαλβατσιώτης και Χάρης Δημαράς είναι οι τρεις αθλητικοί συντάκτες από τη Θεσσαλονίκη που προσλαμβάνονται στην ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

* Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι λόγω της πολιτικής κατάστασης και της πιθανής διάλυσης της Βουλής, μάλλον οι υπογραφές των συμβάσεων θα μείνουν πίσω…

* Προβλήματα και στον Αγγελιοφόρο και πολλά τελευταία, και το Ειρηνοδικείο διόρισε τριμελή διοίκηση μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, με τους Βασίλη Μπακατσέλο (γιο του Αλέξανδρου Μπακατσέλου), Παντελή Χαλβατζάκη και Ιωάννη Τύρη.

* Οι αρμοδιότητές τους είναι η καταβολή μισθών του δώρου Χριστουγέννων, οι εθελούσιες έξοδοι υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις οφειλών και η καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές και οι συναλλαγές με τις τράπεζες.

* Η ουσία είναι πως το προσωπικό του Αγγελιοφόρου είναι 5 μήνες απλήρωτο κι απομένει να φανεί αν αύριο θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, καθώς ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, βιομήχανος και πεθερός του Βαγγέλη Βενιζέλου, έχει δηλώσει γενικώς αδυναμία.

* Μετά τις καταγγελίες Καμμένου και Χαϊκάλη περί προσπάθειας χρηματισμού του δεύτερου για να ψηφίσει Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλος ο Τύπος έπαιξε δυνατά την απειλή του Σαμαρά ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Παύλου Χαϊκάλη.

* Πρόκειται για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας, καθώς ο δημοσιογράφος ποτέ δεν προαναγγέλει μηνύσεις, αλλά αυτή την εποχή παίζονται πολλά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, οπότε αυτά δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

* Με πολλές τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε το thetoc.gr της Έλλης Στάη, ήταν ένα πρότζεκτ πολυέξοδο, αλλά μάλλον δεν… τσούλησε κι άρχισαν οι περικοπές και η συρρίκνωση.

* Καθημερινά κερδίζει πόντους το www.seleo.gr που καλύπτει την ειδησεογραφία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο και η άνοδός του απεικονίζεται και στην αξιολόγηση του alexa.com που το έχει φέρει στη θέση 245.