Ο Κάλας, και η… ιστορία των Χένες και Φόιχτ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δ.σ. του ερασιτέχνη Άρη με τον Γιώργο Γιακουμίδη, εξουσιοδοτημένου από τον Άλεξ Κάλας, ως εκπρόσωπό του. Κατατέθηκε η επίσημη πρόταση και πλέον όλα είναι στο χέρι του ΑΣ.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα allaboutaris.com οι βασικοί άξονες της πρότασης για την οποία καλείται να αποφασίσει ο Α.Σ είναι οι εξής:
1. Ο Άλεξ Κάλας αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος (συμβόλαια παικτών, λειτουργικά έξοδα κτλ) και μάλιστα δεσμεύεται ότι οι υποχρεώσεις θα αποπληρώνονται στην ώρα τους.
2. Αναλαμβάνει επίσης εξ ολοκλήρου να φέρει σε πέρας την εκκαθάριση τόσο στο κομμάτι που αφορά τη νομική κάλυψη όσο και τα έξοδα που θα απαιτηθούν από τα δικαστήρια που τυχόν προκύψουν στην πορεία.
3. Εφόσον η ομάδα εξασφαλίσει την άνοδό της στη Football League ο ομογενής επιχειρηματίας αναλαμβάνει να συσταθεί η νέα ΠΑΕ καλύπτοντας το μίνιμουμ μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται.
4. Παρουσίασε την πρόθεση των Ντίτερ Χένες (αδερφός του Ούλι Χένες της Μπάγερν Μονάχου!) και Βάλτερ Φόιχτ να συμμετέχουν στην ΑΜΚ όταν συσταθεί η νέα ΠΑΕ και ότι σκοπεύουν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο μαζί με τον Άλεξ Κάλας.
5. Παραμένει ο Πάουλο Κάμπος στο τιμόνι της ομάδας. Η απόφαση του Αλεξ Κάλας όπως εκφράστηκε από τον Γιώργο Γιακουμίδη είναι να παραμείνει ο βραζιλιάνος στο πόστο του και μάλιστα να γίνουν και μεταγραφές (πχ επιστροφή Σανιά, Νλουντούλου). Όσο για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη αυτός θα αναλάβει το πόστο του γενικού διευθυντή του τμήματος.

Ο ΧΕΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΪΧΤ

Ο Ντίτερ Χένες (φωτογραφία) και ο Βάλτερ Φόιχτ είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο της ΠΑΕ, όταν αυτή συσταθεί. Εχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε ποιος ακριβώς είναι ο καθένας και την σχέση τους με το ποδόσφαιρο.

Ο Ντίτερ Χένες είναι αδελφός του Ούλι που έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής με την Μπάγερν Μονάχου, διετέλεσε και πρόεδρός της, αλλά είχε άσχημη τέλος αφού φυλακίστηκε για φοροδιαφυγή.  Ο Ντίτερ την περίοδο 1997-2009 διετέλεσε μάνατζερ στη Χέρτα Βερολίνου, από την οποία τελικά αποχώρησε «πληρώνοντας» το μάρμαρο για κάποιες επιλογές, που οδήγησαν την Χέρτα σε δύσκολες καταστάσεις. Το 2010 διετέλεσε για μία σεζόν διευθύνων σύμβουλος στη Βόλφσμπουργκ και αποχώρησε με την πρόσληψη του Φέλιξ Μάγκατ. Από τότε δεν έχει καταγραφεί επίσημα τουλάχιστον συμμετοχή του σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες κάθε επιπέδου.

Οσο για τον Βάλτερ Φόιχτ ήταν μάνατζερ της Ουλμ όταν προβιβάστηκε στην Μπουντεσλίγκα το 1999. Πάντως η συνέχεια δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, καθώς ο γερμανικός σύλλογος πτώχευσε. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως από την μικρή επαρχιακή πόλη Ουλμ κατάγεται και ο Χένες οπότε προφανώς και η γνωριμία τους είναι λόγω της κοινής καταγωγής τους.