By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Basket League: Απορρίφθηκε η προσφυγή των ΚΑΕ για την νομιμότητα των εκλογών
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Α1ΔΙΑΦΟΡΑΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Απορρίφθηκε η προσφυγή των ΚΑΕ για την νομιμότητα των εκλογών

Τhessports
Last updated: 10/04/2025 14:26
Τhessports
Share
SHARE

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή των έξι ΚΑΕ (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Λαύριο, Μαρούσι), οι οποίοι αμφισβητούσαν τη νομιμότητα των πρόσφατων εκλογών της Basket League, όπου πρόεδρος αναδείχθηκε ο Μιχάλης Μελής με οριακή πλειοψηφία (7-6).

Το «μπλοκ των έξι» είχε ζητήσει τη σύσταση προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου με επικεφαλής τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Λίγκας μέχρι πρότινος. Το αίτημα βασιζόταν στο επιχείρημα πως η ψήφος του Κοροίβου Αμαλιάδας δεν θα έπρεπε να υπολογιστεί, καθώς – κατά τους προσφεύγοντες – δεν πρόκειται για ΚΑΕ και άρα δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Ωστόσο, το Πρωτοδικείο έκρινε πως το αίτημα δεν ευσταθεί, αφήνοντας τη νέα διοίκηση υπό τον Μελή να συνεχίσει κανονικά το έργο της. Πρόκειται για την πρώτη νομική απόφαση που δείχνει πως η εκλογική διαδικασία, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, θεωρείται σύννομη.

Παρόλα αυτά, η κύρια δίκη για τη νομιμότητα των εκλογών έχει οριστεί για τον Μάιο, οπότε και θα εξεταστεί ενδελεχώς το ζήτημα της συμμετοχής του Κοροίβου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο Μιχάλης Μελής έχει καταθέσει προσφυγή στον Αθλητικό Εισαγγελέα, ζητώντας πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που αφορούν τη νομιμότητα των εκπροσώπων στις εκλογές.

Σχετικά άρθρα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Άρης: Η παρουσίαση του Βασίλης Σπανούλη!
«Καμπάνες» για Γιαννακόπουλο και Λεπενιώτη – Δεν τιμωρήθηκε ο Μπαρτζώκας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Μετρό Θεσσαλονίκης: Άλλαξε η ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης προς Καλαμαριά
Next Article Παναθηναϊκός: Επίσημη η συμφωνία με τον Ναν μέχρι το 2028

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US