ΠΑΟΚ ο μπαμπάς, Άρης τα παιδιά

Ο 17χρονος φόργουορντ του Άρη Κώστας Μήτογλου, «άνοιξε λογαριασμό» στην Α1 πετυχαίνοντας τους πρώτους του πόντους στην κατηγορία απέναντι στον Παναθηναϊκό στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος, μέλος εθνικών ομάδων στα τμήματα υποδομής της Ομοσπονδίας κατά την τελευταία τριετία έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι το μέλλον του ανήκει. Αυτό που ίσως δεν μπορούσε να φανταστεί όταν άρχισε να παίρνει στα σοβαρά την ενασχόληση του με το μπάσκετ ήταν πώς ο Άρης θα γίνονταν η ομάδα που θα του έδινε την ευκαιρία που έψαχνε ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ο Κώστας Μήτογλου, είναι γιος του Δημήτρη Μήτογλου,  βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που έγραψε την δική του ιστορία αγωνιζόμενος με την φανέλα του Δικεφάλου στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Όταν ο μικρός είπε στον μπαμπά του ότι θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ τον πήρε από το χέρι και τον έγραψε σε ηλικία 12-13 ετών στα μίνι του ΠΑΟΚ.

Οι παράγοντες του Δικεφάλου δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται με την περίπτωση του Μήτογλου σε αντίθεση με άλλους προπονητές. Το μάτι του Θόδωρου Ροδόπουλου είδε στο πρόσωπο του νεαρού Κώστα ένα ακατέργαστο διαμάντι και τον έπεισε να έρθει στην ομάδα του.

Σε ηλικία 14 ετών ο Μήτογλου μετακόμισε από τον ΠΑΟΚ στα «Αστέρια» του Ροδόπουλου όπου είχε ραγδαία εξέλιξη. Ακολούθησαν κλήσεις σε Εθνικές ομάδες και σύντομα προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων. Μια από αυτές τις ομάδες ήταν και ο Άρης.

«Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τον Άρη που επέμεινε πολύ και έδειξε μεγάλη επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με το παιδί», ομολόγησε το καλοκαίρι με παράπονο για την ομάδα του ο Δημήτρης Μήτογλου. Αυτός που εισηγήθηκε την απόκτηση του στον Άρη ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου , ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με τα Αστέρια για το τίμημα της μεταγραφής και τελικά(αφού βοήθησε οικονομικά και ο μέτοχος της ΚΑΕ Άρης Ντ. Παπαιωάννου) ο Κώστας Μήτογλου κατέληξε με 5ετές συμβόλαιο στους «κίτρινους» που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Παρόμοιος ήταν ο «δρόμος» που ακολούθησε και ο μικρότερος γιος του Δημήτρη Μήτογλου, ο Σίμος, ο οποίος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έμεινε για 7 χρόνια στον Δικέφαλο όμως το καλοκαίρι εντάχθηκε στην Κ15 του Άρη στην οποία αγωνίζεται ως σήμερα.