«Να κερδίζουμε και με το μυαλό»

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σίγουρα είναι από τα πρόσωπα της χρονιάς που φεύγει. Στο πρώτο μισό του 2014 ήταν εκτός ΠΑΟΚ, αλλά στο δεύτερο επέστρεψε και είναι βασικός και αναντικατάστατος. Εκτός από τα τελευταία παιχνίδια στα οποία είναι τραυματίας.

Ο έμπειρος μέσος παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα ΣΠΟΡ του Βορρά μιλώντας για την πορεία πρωταθλητισμού, τον στόχο του τίτλου και πολλά άλλα. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Για τον τραυματισμό του: «Προς το παρόν ακόμη αντιμετωπίζω πρόβλημα και έχω κάποιους πόνους. Δεν μπορώ να καθορίσω πότε θα είμαι καλά. Ελπίζω με την νέα χρονιά να είμαι έτοιμος. Κάτι το σίγουρο, δεν είναι για τον Πανιώνιο. Αμφιβάλω βασικά, γιατί στις 28 του μήνα θα έχω είκοσι ημέρες μακριά από τις προπονήσεις.

Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μένω εκτός δράσης τα τελευταία χρόνια. Εκτός από έναν τραυματισμό με κάταγμα κνήμης που με είχε αφήσει εκτός για μεγάλο διάστημα, κάτι ανάλογο, με μυϊκό πρόβλημα δεν μου είχε συμβεί. Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός. Ειδικά τον Νοέμβριο και μετά τον Παναθηναϊκό έπαιζα και αγωνιζόμουν με υπερπροσπάθεια. Δεν ήθελα να λείψω, έκανα ενέσεις για να ξεπεράσω τον πόνο. Οι ενοχλήσεις είναι στο δεξί προσαγωγό και προσπαθώ να τις ξεπεράσω».

Για την πορεία πρωταθλητισμού: «Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Η θετική άποψη είναι πως είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι κάτι σπάνιο και σίγουρα είναι κάτι ενθαρρυντικό, αν μη τι άλλο. Βλέπω και όλα τα άλλα που συμβαίνουν, δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια. Δεν ήμαστε ούτε καν στα μισά. Δεν πρέπει να είσαι με τίποτα εφησυχασμένος. Ομως έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, είμαστε δίκαια στην πρώτη θέση βάσει της απόδοσης και της εικόνας της ομάδας. Είναι καθαρά 100% ομαδική η προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό που βλέπω από την αρχή της σεζόν είναι πως όλοι δίνουν το 100%. Αν επικεντρωθώ σε εμάς τους παίκτες, βλέπω συναδέλφους μου που υπερβάλλουν εαυτούς για την ομάδα».

Για τον Αγγελο Αναστασιάδη: «Δίνει στην ομάδα ένα αίσθημα, το να μην φοβάται το οποιοδήποτε παιχνίδι. Απελευθερώνει αρκετά τους παίκτες του και σίγουρα έδωσε στην ομάδα το ομαδικό πνεύμα που χρειάζεται για μια επιτυχία. Μεταφέρει τους παίκτες του, δένει πολύ την ομάδα».

Για τον Ιανουάριο του 2014 όταν και παραχωρήθηκε δανεικός: «Ως εκείνη την στιγμή αγωνιζόμουν ανελλιπώς στον ΠΑΟΚ. Ενιωσα, είδα και φάνηκε ότι παραμερίστηκα από τον πρώην προπονητή μου χωρίς λόγο. Αυτό με δυσανασχέτησε. Θέλω να παίζω όπου κι αν είμαι. Βλέποντας ότι το περσινό δεύτερο εξάμηνο θα είναι δύσκολο για εμένα, πήρα αυτή την απόφαση. Ηρθε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για εμένα και αποφάσισα να φύγω για έξι μήνες και να παίξω. Χωρίς κανένα άλλο λόγο και νιώθοντας και βλέποντας τι θα ακολουθήσει. Δεν μου είπε κανείς να αποχωρήσω τότε από την ομάδα, ούτε ο προπονητής ούτε η διοίκηση».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Για να σου πω την αλήθεια έχω συμβόλαιο για άλλα 2,5 χρόνια με την ομάδα. Εύχομαι το μέλλον μου να είναι στον ΠΑΟΚ. Θέλω να γίνω πρώτα καλά και κάθε ματς να είναι κερδισμένο και να παίρνουμε τρεις πόντους. Δεν έχω την πολυτέλεια να κοιτώ το προσωπικό μου μέλλον. Κοιτώ το μέλλον της ομάδας και κοιτώ αυτός ο δρόμος να συνεχιστεί».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Καταρχάς εύχομαι να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι γιατί έχει στοιχίσει η απουσία αρκετών παικτών σε παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα. Εύχομαι να κρατήσουμε τα θετικά που έχουμε δείξει στο πρώτο μισό της σεζόν, το τρέξιμο, το καλό ποδόσφαιρο. Αν θα ήθελα κάτι να διορθώσω, θα ήθελα κάποια παιχνίδια να τα προσεγγίζουμε πιο έξυπνα. Να δείξουμε παραπάνω εμπειρία και να τα κερδίζουμε με άλλο τρόπο. Πολλές φορές μπαίνουμε στο γήπεδο, όπως συνέβη σε δύο πρόσφατους αγώνες στην Ξάνθη και στα Γιάννινα, με μια ποδοσφαιρική αφέλεια. Πρέπει να μπαίνουμε με περισσότερη εξυπνάδα. Δεν μπορείς όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζεις ορμώμενος και με φουλ επίθεση. Πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα».

Για την κατρακύλα της Εθνικής: «Η εξήγηση υπάρχει γιατί υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στην αλλαγή εικόνας. Δεν θα ήθελα να πω τι πιστεύω. Θα ήθελα πολύ γρήγορα να αναστραφεί η κατάσταση και να μπει η εθνική στον δρόμο για τις επιτυχίες».