“Ο Άρης θέλει πλάνο και όραμα”

Για την ανάγκη δημιουργίας ενός δυνατού τιμ στον μπασκετικό Άρη  με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου μίλησε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη Βασίλης Παραμανίδης στην εφημερίδα «Goal». 

Αναλυτικότερα είπε:

«Για μένα είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στο αγωνιστικό. Αυτός ο Αρης δημιουργήθηκε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με μια απαγόρευση μεταγραφών αλλά και με πολύ συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Θα μπορούσαν βέβαια να έχουν γίνει και καλύτερες επιλογές.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο Αρης πλήρωσε τη διοικητική απειρία, με την έννοια πως βρέθηκαν στη διοίκηση παράγοντες που ανέλαβαν πολλά βάρη από το παρελθόν και δεν είχαν ποτέ βρεθεί ξανά σε αυτήν τη θέση, με αποτέλεσμα να γίνουν μεγάλα λάθη. Το μεγάλο κέρδος για μένα από τη φετινή περίοδο είναι τα δύο παιδιά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Θα μείνουν όμως στον Αρη και την επόμενη σεζόν ή θα φύγουν; Θα μείνουν ή θα θυσιαστούν και αυτοί στον βωμό της οικονομικής δυσπραγίας;»

Ο Βασίλης Παραμανίδης προσθέτει: «Στη ζωή μου υπήρξα πάντοτε ειλικρινής. Μου λένε πως λέω αλήθειες που στενοχωρούν. Δεν μπορώ να κάνω όμως διαφορετικά, ειδικά όταν αναφέρομαι στον Αρη. Είναι σαφές πως ο Αρης έχει ανάγκη από ένα πλάνο, από ένα ισχυρό σταφ που να γνωρίζει το αντικείμενο, και όραμα.

Δεν πρέπει κάποιοι να υποκρίνονται πως τα ξέρουν όλα. Πρέπει να μπουν κανόνες, το αγωνιστικό να έχει μια δομή λειτουργίας με διακριτούς ρόλους. Πρέπει να βγεις στον κόσμο και να πεις αλήθειες. Δεν χρειάζονται χρήματα για κάποια πράγματα. Καλή διάθεση χρειάζεται, ανοικτό μυαλό και να αφήσουν κάποιοι κατά μέρους εγωισμούς.

Πονάει η καρδιά μου με όσα βλέπω σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Λένε για τους προπονητές… Τι να σου κάνει ο Μίνιτς; Εχει μαγικό ραβδάκι; Τι να σου κάνει ο Αλεξανδρής όταν του είπαν ότι θα έχεις τρεις ξένους και μετά του είπαν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής;»

Του ζητάμε να σχολιάσει την αποχώρηση Αγγέλου: «Είχε πει για τριετές πλάνο και μετά φυσικά κοίταξε το συμφέρον του. Αυτός καλά έκανε. Δεν είναι δυνατόν όμως να βγαίνουν μέσα από τη διοίκηση και να πανηγυρίζουν επειδή έκλεισε στην Εφές. Αν ήμουν διοίκηση, δεν θα τον είχα αφήσει να κοουτσάρει ούτε το ματς με τον Πανιώνιο για τον ημιτελικό. Ο Αρης είναι πάνω από όλα».

* Ο Β. Παραμανίδης φόρεσε τη φανέλα του Αρη για μια 8ετία (από το 1978 ως το 1985), ευτύχησε να πανηγυρίσει 3 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο με την ομάδα της καρδιάς του. Υπήρξε ο άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε δύο εποχές, αυτήν της προ Γκάλη περιόδου με τη νέα εποχή τς κυριαρχίας του Αρη στο ελληνικό μπάσκετ.