Η δίωξη έφερε απόλυση. Εδώ;

Παρελθόν αποτελεί από την Εθνική ομάδα της Ιαπωνίας ο Χαβιέ Αγκίρε. Ο Μεξκινάνος προπονητής απολύθηκε ύστερα από την δίωξη που ασκήθηκε και σ΄αυτόν, όπως και σε άλλους 40, για “στήσιμο” του αγώνα Σαραγόσα – Λεβάντε τον Μάιο του 2011, τον οποίο κέρδισε η Σαραγόσα και απέφυγε τον υποβιβασμό.

Ο Αγκίρε ανέλαβε το καλοκαίρι την Ιαπωνία, διαδεχόμενος τον Αλμπέρτο Τζακερόνι, και όταν προέκυψε το θέμα με τις έρευνες των Ισπανών για το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Ιάπωνες τόνισαν ότι αν κατηγορηθεί, θα πρέπει να απολυθεί.

Ο Μεξικάνος, που ήταν ο αγαπημένος προπονητής του Πάμπλο Γκαρσία (!), ήταν προπονητής της Σαραγόσα σ΄ εκείνο το παιχνίδι και σύμφωνα με τις έρευνες της ισπανικής δικαιοσύνης, η Λεβάντε πήρε 965.000 ευρώ για να χάσει.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ιάπωνες περίμεναν να περάσει το πανασιατικό κύπελλο, που έγινε στην Αυστραλία και αποκλείστηκαν στους 8, προκειμένου να απολύσουν τον Αγκίρε.

Στην Ελλάδα, είναι γνωστό ότι ασκήθηκαν 16 ποινικές διώξεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά ακόμη δεν έχει ανοίξει μύτη!