Εξόντωση μέσω… διαιτητών

Έξαλλοι με την ΕΠΟ και ειδικότερα με την ΚΕΔ είναι στον Εθνικό Σερρών. Ο λόγος; Οι ορισμοί των διαιτητών στα παιχνίδια των Σερραίων, που τους οδηγούν σε εξόντωση!

Η ΚΕΔ ορίζει συχνά διαιτητές από μακρινούς νομούς, με αποτέλεσμα να είναι πολλά τα οδοιπορικά που πρέπει να καταβάλουν οι γηπεδούχοι. Για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, μάλιστα, η ΚΕΔ ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς όρισε διαιτητή και πρώτο βοηθό από τα Χανιά!

Για τα έξοδα της τετράδας των διαιτητών (πάλι καλά που ο δεύτερος βοηθός είναι από τη Δράμα κι ο 4ος διαιτητής από την Ημαθία), για να μεταβούν στις Σερρες και να επιστρέψουν στη βάση τους, συν την αποζημίωσή τους, χρειάζονται περίπου 3.000 ευρώ!

Ποσό υπερβολικό για την ομάδα των Σερρών, που έχει ήδη υποβιβαστεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Μάκης Κατσαβάκης, που είχε ξεκινήσει τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, είχε δηλώσει πως οι περισσότεροι παίκτες παίρνουν 300-700 ευρώ το μήνα!

H επιστολή των Σερραίων αναφέρει τα εξής :

“Μετά τον σημερινό ορισμό διαιτητή και Α΄ βοηθού διαιτητή από τον σύνδεσμο Χανίων για τον αγώνα του Σαββάτου 28/03/2015 με τον Ολυμπιακό Βόλου και σε συνέχεια της με Α.Π. 620 23/01/2015 επιστολής μας, όπου σας ζητούσαμε να ορίζετε διαιτητές από όμορους νομούς, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα παρακάτω:

Επειδή σεβόμαστε τους διαιτητές που έχουν ορισθεί στον συγκεκριμένο αγώνα ,επειδή δεν έχουμε καμία αντίρρηση – ένσταση σχετικά με την ακεραιότητά τους, αλλά το συνολικό κόστος διαιτησίας – παρατηρητών που υπερβαίνει τις 3.000€ είναι εξωπραγματικό και οδηγεί σχεδόν όλες τις ομάδες σε οικονομικό αφανισμό, σε εποχή πλήρους οικονομικής στενότητας, σας παρακαλούμε να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες υιοθετώντας το αίτημά μας”.