Τα πάντα εκτός από… ποδόσφαιρο

ÃÅÍÉÊÇ ÓÕÍÅËÅÕÓÇ ÁÓ ÁÑÇ

Από την αρχή είχε ξεκαθαριστεί πως στη σημερινή γενική συνέλευση του ερασιτέχνη Άρη θα υπήρξε συζήτηση για όλα εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μόνο που επίσης από πολλούς θεωρούνταν δεδομένο πως όλο και κάποιος θα έθετε ζήτημα ποδοσφαίρου, όπως κι έγινε τελικά.

Ήταν μία γενική συνέλευση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις. Έλειψε όμως ο κόσμος, αφού παρόντα ήταν μόλις 58 τακτικά μέλη, ενώ μετά από σχεδόν πέντε ώρες (!) κατέληξαν ότι η γ.σ. θα διακοπεί για να συνεχίσει με παρόντες τους εφόρους όλων των τμημάτων του ΑΣ.

Όπως και να έχει, ενδιαφέρον παρουσιάζουν, αρχικά, τα οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τη νυν διοίκηση του ΑΣ Άρης στη χρήση της παρουσιάζει κέρδος 3.000 ευρώ, αφού τα έσοδα ήταν 605.000 ευρώ και τα έξοδα 602.000 ευρώ. Επίσης έγινε γνωστό πως θα γίνει χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων για την εφορία με ένα ποσό της τάξεως των 2.700 ευρώ το μήνα.

Η πρώτη ένταση στη συνάντηση παρουσιάστηκε όταν για μία ακόμη φορά τονίστηκε από τον πρόεδρο Τάσο Οικονόμου, πως δεν θα συζητηθούν θέματα του ποδοσφαίρου μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει το τμήμα («θα γίνει έκτακτη γ.σ. μόνο για το ποδόσφαιρο» είπε χαρακτρηριστικά»), κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των μελών που ζήτησαν την παρουσία του Δημήτρη Καλαϊτζίδη για να απολογηθεί, κρίνοντάς τον αποτυχημένο, επειδή η ομάδα δεν βγήκε πρώτη στην όμιλό της.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για το τμήμα βόλεϊ, για το οποίο επίσης παρουσιάστηκαν οικονομικά στοιχεία, ενώ κατέστη σαφές πως για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να δοθούν 40.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην τοποθέτηση του Τάσου Δεσύπρη, ο οποίος τόνισε πως αν δεν παίξει του χρόνου το ποδοσφαιρικό τμήμα στη Football League, τότε ο ΑΣ κινδυνεύει μέχρι και με αναστολή λειτουργίας.

Τελικά εκείνο που αποφασίστηκε ήταν να γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση πέντε ημέρες, αφού ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου. Επίσης το σώμα αποφάσισε να δοθεί διορία δεκαπέντε ημέρων (10 Ιουνίου) στα μη οικονομικά τακτοποιημένα μέλη, ώστε να πληρώσουν τις οφειλές τους, σε διαφορετική περίπτωση θα διαγραφούν.

Για την Άρης Εμπορική, αποφασίστηκε ή να κυρηχθεί πτώχευση η να πάρουν τα μαγαζιά στην κυριότητά τους και να τα λειτουργήσουν, ενώ δόθηκε απαλλαγή στις προηγούμενες διοίκησεις με ψήφους 11 υπέρ και 7 κατά!