By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Κοινή ανακοίνωση Μαρινάκη-Αλαφούζου
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
MEDIA

Κοινή ανακοίνωση Μαρινάκη-Αλαφούζου

Τhessports
Last updated: 30/10/2017 18:42
Τhessports
Share
SHARE

Κοινή ανακοίνωση για το θέμα του φόρου για την διάσωση του ΕΟΔΕΑΠ εξέδωσαν οι εκδοτικοί όμιλοι συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου. 

Αναλυτικά:

«Ο έντυπος τύπος στην Ελλάδα έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίσκονται παγκοσμίως σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η ελληνική οικονομική κρίση έχει πλήξει τα μέσα περαιτέρω λόγω της δραματικής μείωσης της διαφήμισης.

Οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια. Διότι κλήθηκαν να ανταγωνισθούν επιχειρήσεις που αθετούσαν συστηματικά και χωρίς συνέπειες όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.

Η κρίση του κλάδου και τα τεράστια λάθη του παρελθόντος έχουν φέρει το ασφαλιστικό του ταμείο σε αδιέξοδο. Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Κάνουν όμως τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα.

Για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει στην βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους. Οι εταιρείες που έμειναν όρθιες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελεία και παύλα. Όσο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, θα μειώσει δραματικά το πολύ μικρό ποσοστό που τους απομένει από την διαφημιστική δαπάνη η οποία πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες ξένες εταιρείες.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να κληθούν λίγες βιώσιμες και υγιείς επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί και επίσης δεν αντέχουν να σηκώσουν. Σεβόμαστε τους εργαζομένους μας, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους γιατί είναι και δικές μας και δεν επιθυμούμε να χαθούν θέσεις εργασίας από ένα νέο, απροσδόκητο και εντελώς παράλογο φόρο. Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας.

Οι εκδοτικές επιχειρήσεις:
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε.»

Σχετικά άρθρα

Προς την πλατφόρμα του Αλαφούζου ο Ηρακλής!
H απάντηση της ΕΡΤ στον Ολυμπιακό
Αθλητικές μεταδόσεις: Πρόγραμμα με Εθνική
Αθλητικές μεταδόσεις: Το πρόγραμμα του Σαββάτου
Οι αθλητικές μεταδόσεις της Παρασκευής
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
Next Article «Καλά τα πολλά γκολ αλλά μετρούν οι νίκες»

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US