By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Η πιο παραγωγική σεζόν της Super League
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
SUPERLEAGUEΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιο παραγωγική σεζόν της Super League

Τhessports
Last updated: 05/02/2024 11:21
Τhessports
Share
SHARE

Η φετινή Super League είναι η πιο παραγωγική στην ιστορία των πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί με 14 ομάδες, αλλά και με βάση το μέσο όρο της (2,93 γκολ ανά παιχνίδι) βρίσκεται πιο ψηλά από κάθε άλλη σεζόν στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της λίγκας.

Από τις αναμετρήσεις του Σαββάτου για την 21η αγωνιστική, σημειώθηκε το γκολ αριθμός 415, με το οποίο ξεπεράστηκαν τα συνολικά γκολ της κανονικής διάρκειας του περσινού πρωταθλήματος και ενώ μένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις για αυτή τη σεζόν.

Ο Λορέν Μορόν σημείωσε το 11ο δικό του γκολ και το 415ο του πρωταθλήματος, το οποίο τρέχει με μέσο όρο 2,93 γκολ ανά αγώνα. Η καλύτερη επίδοση σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες είναι τα 524 τέρματα που σημειώθηκαν τη σεζόν 2001-02 και ο μέρος όρος ήταν στο 2,88 γκολ ανά αγώνα.

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική σεζόν που υπάρχουν 14 ομάδες και ο καλύτερη συγκομιδή στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είναι τα 444 γκολ της σεζόν 2019-20 (μ.ο. 2,44).
Στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, από το 1959-60 μέχρι σήμερα, ο καλύτερος μέσος όρος είναι το 2,88 γκολ ανά παιχνίδι το 1961-62 (692 τέρματα με 16 ομάδες) και σε απόλυτο αριθμό τα περισσότερα γκολ έχουν σημειωθεί τη σεζόν 1993-94 με 874 τέρματα σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες.

Σχετικά άρθρα

ΠΑΟΚ: Δύο ακόμα ανανεώσεις για τις νταμπλούχες
ΠΣΑΠΠ για τον Μάριο Οικονόμου: «Θρηνούμε και δεν υπάρχουν λέξεις…»
Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά με οδύνη τον Μάριο Οικονόμου…
Πήρε θέση για Τσάλοφ και Οζντόεφ ο Λουτσέσκου
Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Μάριος Οικονόμου
TAGGED:Super LeagueΓκολ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article ΕΠΣΜ: Επεισόδιο προέδρου ομάδας και διαιτητή, κατέληξαν στο τμήμα
Next Article Πόλο: Σαρωτική πρεμιέρα για την Εθνική, 24-6 την Κίνα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (vids)

Τελευταία νέα

Περσίδης: «Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με τον ΠΑΟΚ, μίλησα με τον Τρινκιέρι»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
1 June, 2026
Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
LIFE
1 June, 2026
Ζήσης: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι ανταγωνιστικές»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
«Στασιμότητα για Σπανούλη και Ερυθρό Αστέρα»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Follow US