By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Έστειλε σπίτι τη Γαλλία και πάει τελικό η Ισπανία!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
EURO 2024ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έστειλε σπίτι τη Γαλλία και πάει τελικό η Ισπανία!

Τhessports
Last updated: 10/07/2024 00:01
Τhessports
Share
SHARE

Mε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ η Ισπανία κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη- πρόκριση επί της Γαλλίας  για τον τελικό του Euro και περιμένει τον νικητή του Αγγλία- Ολλανδία.

 

Η «Ρόχα» απέδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και απόλυτα δικαιολογημένα θα βρεθεί για πέμπτη φορά στην Ιστορία της σε καταληκτικό αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο να κατακτήσει το 4ο τρόπαιο! Το τουρνουά ολοκληρώθηκε στην ημιτελική φάση για τους «τρικολόρ», που μπορεί να «σώθηκαν» στα πέναλτι με την Πορτογαλία, ωστόσο, απόψε δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα και παρότι προηγήθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο» χωρίς να καταφέρουν να αντιδράσουν!

Τα πάνω κάτω μέσα σε πέντε λεπτά

Η πρώτη μεγάλη φάση του ημιτελικού ήρθε πολύ νωρίς. Από τη σέντρα του Γιαμάλ στο 5′ ο Ρουίθ βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ήταν άστοχη!

Ό,τι δεν έκανε ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, το έκανε ο συμπαίκτης του στους πρωταθλητές της Ligue 1, Κολό Μουανί, τέσσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μπαπέ έβγαλε τη σέντρα ακριβείας και ο 25χρονος επιθετικός με κεφαλιά είχε πολύ εύκολο έργο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «τρικολόρ» (1-0).

Κι ενώ όλα έμοιαζαν… τέλεια για τους «πετεινούς», μέσα σε 5 λεπτά η «Ρόχα» έφερε τα πάνω κάτω.

Αρχικά στο 21′ με το ωραιότερο, ίσως, γκολ του τουρνουά έως τώρα από το φοβερό σουτ του Λαμίν Γιαμάλ. Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με το τέρμα που πέτυχε έγραψε Ιστορία.

Έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε ηλικία 16 ετών και 323 ημερών και παράλληλα ο μικρότερος που ξεκίνησε σε ημιτελικό Euro και Μουντιάλ προσπερνώντας τον Πελέ, ο οποίος ήταν στο αρχικό σχήμα της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1958 με τη Γαλλία, σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών).

Στο 25′, ο Ντάνι Όλμο αφού «άδειασε» τον Τσουαμενί με δυνατό σουτ νίκησε τον Μενιάν, με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας ο Κουντέ.

Η πιο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης με 13 γκολ (Ισπανία) είχε καταφέρει μία σπουδαία ανατροπή (2-1) απέναντι στην καλύτερη άμυνα του Euro μέχρι τη σέντρα του αποψινού ματς (η Γαλλία είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ μετά από 5 αγώνες)!

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Ισπανία ήταν άριστη τακτικά στην επανάληψη, έκλεισε σωστά όλους τους διαδρόμους με τους παίκτες της να πηγαίνουν πρώτοι στη μπάλα, δεν επέτρεψε στου Γάλλους να βρουν χώρους, ούτε να τροφοδοτηθεί ο Μπαπέ και δεν κινδύνεψε ούτε μία φορά, πέρα από το σουτ του Ερνταντέζ στο 75′ από καλή θέση που ήταν άστοχο.

Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν οι Γάλλοι. Υπήρχε διάθεση από την πλευρά των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάν, ωστόσο, το παιχνίδι τους ήταν μονοδιάστατο και προβλέψιμο. Κι από τη στιγμή που και το μεγάλο τους αστέρι, ο Κιλιάν Μπαπέ, συνέχισε τις κακές του… πτήσεις στο τουρνουά, ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε, πάντως, στο 86′ να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή ήταν πολύ μακριά από τα δικά του στάνταρ.

 

Σχετικά άρθρα

ΠΑΟΚ: Δύο ακόμα ανανεώσεις για τις νταμπλούχες
ΠΣΑΠΠ για τον Μάριο Οικονόμου: «Θρηνούμε και δεν υπάρχουν λέξεις…»
Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά με οδύνη τον Μάριο Οικονόμου…
Πήρε θέση για Τσάλοφ και Οζντόεφ ο Λουτσέσκου
Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Μάριος Οικονόμου
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Έρχεται στο Παλατάκι η Εθνική!
Next Article Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία νέα

Περσίδης: «Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με τον ΠΑΟΚ, μίλησα με τον Τρινκιέρι»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
1 June, 2026
Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
LIFE
1 June, 2026
Ζήσης: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι ανταγωνιστικές»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
«Στασιμότητα για Σπανούλη και Ερυθρό Αστέρα»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Follow US