By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Επίσημα τέλος ο Μάνσφιλντ από τον Ηρακλή: «Συγγνώμη για όσα δεν μπόρεσα να κάνω»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΑ2ΜΠΑΣΚΕΤ

Επίσημα τέλος ο Μάνσφιλντ από τον Ηρακλή: «Συγγνώμη για όσα δεν μπόρεσα να κάνω»

Τhessports
Last updated: 15/11/2024 16:14
Τhessports
Share
ELITE LEAGUE 2024-2025 / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS)
SHARE

Επίσημα τέλος από τον Ηρακλή ο Μπομπ Μάνσφιλντ, με τον ίδιο να γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής του ότι ότι αποχωρεί από τον Ηρακλή, κάνοντας λόγο για «πόλεμο αμφιβολίας» στο πρόσωπό του και ευχόμενος ο Ερασιτέχνης Ηρακλής να προσφέρει στην ΚΑΕ όσα δεν μπόρεσε αυτός.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γ.Σ Ηρακλή, που ζητούσε από τον Μπομπ Μάνσφιλντ να απαντήσει αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΚΑΕ, ήρθε η απάντηση από τον επιχειρηματία και επικεφαλής της μπασκετικής ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Μπομπ Μάνσφιλντ:

«Σε απάντηση προς την ανακοίνωση του Γ.Σ. Ηρακλής και για ενημέρωση όλων των φιλάθλων του Ηρακλή, αλλά και όλης της Ελλάδας θα ήθελα να ανακοινώσω ότι:

Τον Νοέμβριο του 2023, υποσχόμενος ότι εγώ και το fund μου θα βάλουμε 350.000 ευρώ, ήρθα και ανέλαβα τις τύχες του Ηρακλή.

Η ομάδα ήταν στο χείλος του γκρεμού. Οι προπονητές και οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και έτοιμοι να φύγουν. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα. Παρέλαβα περισσότερα από 240.000 ευρώ χρέη, που αφορούσαν την ΚΑΕ ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Ριζούλης) και της παλιάς ΚΑΕ Ηρακλής (Δρακόπουλος). Οφειλές προς δημόσιο, ban μεταγραφών, σε τρίτους κ.α..

Επιπλέον, το μικτό μπάτζετ της χρονιάς 2023-2024 ήταν μεγαλύτερο από 500.000 ευρώ. Από όλα τα παραπάνω ο Ηρακλής χρωστάει 50.000 σε τρίτους, 15.000 σε ban και 40.000 στο δημόσιο (ρυθμισμένα σε δόσεις). Στις διαπραγματεύσεις, οι άνθρωποι της πλευράς του Ηρακλή και του Ερμή Αγιάς, με διαβεβαίωσαν ότι θα βοηθούσαν, πείθοντας τον Ηρακλειδέα κ Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος ως τότε βοηθούσε την ομάδα, να συνεισφέρει προσφέροντας 120.000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Κασιμάτης θα αναλάμβανε ban (ένα ποσό της τάξεως των 70.000 ευρώ) και επίσης με διαβεβαίωσαν ότι το ερασιτεχνικό σωματείο του Ερμή Αγιάς θα υπαγόταν υπό την αιγίδα μας.

Από τον κ. Τομ Παπαδόπουλο δεν λάβαμε τίποτα και τα Ban τα πληρώσαμε μισά μισά με τον Γ.Σ. Ηρακλής (υπάρχουν οι κατάλληλες αποδείξεις για αυτό).

Ο Γ.Σ. Ερμής Αγιάς δεν περιήλθε ποτέ υπό την αιγίδα μας, με αποτέλεσμα να κρατήσει η διοίκησή τους τα 25.000 ευρώ που καταβάλλονται κάθε χρόνο στα σωματεία από την φορολόγηση του στοιχήματος, τα χρήματα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί σε εμάς.

Οργανώσαμε την ομάδα, κάναμε τις αλλαγές που μας έδινε δικαίωμα ο νόμος, φθάσαμε ως το Final-4 της Elite League και χάσαμε την άνοδο για ένα καλάθι.

Η εικόνα του Ηρακλή είχε αλλάξει άρδην. Δημιουργήσαμε boutique, αίθουσα τύπου, ανακαινίσαμε 3 χώρους που καταλάμβανε η ΚΑΕ ως γραφεία στο Ιβανώφειο, ανακαινίσαμε τα αποδυτήρια και κάναμε μερική ανακαίνιση του γυμναστηρίου του γηπέδου.

Φυσικά κάναμε και λάθη, το μεγαλύτερο ήταν η πρόσληψη του κ. Σαρικόπουλου (που όμως στην πρόσληψη αυτή συμφώνησαν όλες οι πλευρές του Ηρακλή) ο οποίος ήταν και η αιτία που δημιουργήθηκαν τεταμένες σχέσεις με τον Γ.Σ. Ηρακλής, όπως και η πρώτη μη χορήγηση πιστοποιητικού για την αδειοδότηση της ομάδας.

Όταν τελείωσε η αγωνιστική σεζόν 2023-2024 ο Γ.Σ. Ηρακλής μου ζήτησε να απομακρύνω από την ομάδα τον κ. Λευτέρη Κακιούση και τον κ. Κώστα Κούση, πράγμα που έκανα, ώστε να είμαι στην ίδια γραμμή μαζί τους, με μισή καρδιά.

Σε όλη αυτήν την πορεία μου στον Ηρακλή, ο μοναδικός αρωγός ήταν η Αυτόνομη Θύρα 10 και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Είχα αντιπολίτευση από τις υπόλοιπες δυνάμεις του Ηρακλή. Έχω στη διάθεση μου κατάπτυστα μηνύματα από μέλη του Γ.Σ. Ηρακλής στο κινητό μου τηλέφωνο.

Επίσης, πολλά μηνύματα στο διαδίκτυο (εδώ και δύο μήνες) στρέφονται εναντίον μου, με γκρίνια στο πρόσωπο μου.

Το fund που εκπροσωπώ και εγώ προσωπικά βάλαμε στον Ηρακλή περισσότερα από 600.000 ευρώ και όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν εγγράφως από τα παραστατικά τραπέζης! Όλον αυτόν τον πόλεμο αμφιβολίας προς το πρόσωπό μου (παρά τα 600.000 ευρώ που καταβλήθηκαν) είδαν οι άνθρωποι του fund και μου ζήτησαν να αποσυρθώ.

Αφήνω την ομάδα με 110.000 ευρώ κατατεθειμένες εγγυητικές επιστολές, 25.000 ευρώ που παρακρατά ο Γ.Σ. Ερμής Αγιάς και 20.000 ευρώ υπόλοιπο χορηγιών.

Τον Ηρακλή τον αγάπησα πραγματικά.

Ευχαριστώ θερμά την Αυτόνομη Θύρα 10 για όλη τη βοήθεια και στήριξη, όπως και 3-4 φιλάθλους του Ηρακλή για την στήριξη και φιλία τους.

Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης που βοήθησε (καλώς εννοουμένως) αυτή μου την προσπάθεια. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ Τάσο Δίγκα, τον κ. Βελισσάριο Χωρινό, τον κ. Βασίλη Μπάρτζα και τον κ. Μανώλη Γεωργάκα. Ζητώ συγγνώμη για όσα δεν μπόρεσα να κάνω.

Εύχομαι ο Γ.Σ. Ηρακλής να βοηθήσει και να προσφέρει στην ομάδα όσα δεν μπόρεσα να προσφέρω εγώ. Θα είμαι ευτυχισμένος να δω τον Ηρακλή να φτάσει ψηλά εκεί που ανήκει.

Bob Mansfield».

Σχετικά άρθρα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Άρης: Η παρουσίαση του Βασίλης Σπανούλη!
Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
TAGGED:Α2ΗρακλήςΜπάσκετ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Ο Χαριτωνίδης στον Παναθηναϊκό στη θέση του Νέσιτς
Next Article ΜΜΕ Ισπανίας: Μαδρίτη καλεί Κουλιεράκη!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US