Η «Τάξη ’92» αγοράζει τη Σάλφορντ Σίτι

Η περίφημη «Τάξη’92» της Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να γίνει ιδιοκτήτης της Σάλφορντ Σίτι, ερασιτεχνικής ομάδας στα προάστια του Μάντσεστερ, εκεί όπου κάποιοι εκ των Πολ Σκόουλς, Ράιαν Γκιγκς, Νίκι Μπατ και τα αδέλφια Νέβιλ έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα πριν από 22-23 χρόνια.

Στην «Τάξη του 92» ανήκει και ο Ντέβιντ Μπέκαμ, αλλά δεν θα συμμετέχει στην προσπάθεια των πέντε συμπαικτών του στην Γιουνάιτεντ, να αγοράσουν την ερασιτεχνική ομάδα και να δώσουν όραμα και προοπτική σε παιδιά της περιοχής του Σάλφορντ, που θα θέλουν να κάνουν εκεί τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα, όπως συνέβη και με αυτούς στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η αγορά της Σάλφορντ θα πρέπει να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και απαιτείται η έγκριση της ομοσπονδίας, έστω κι αν δεν αγωνίζεται σε κάποια από τις επαγγελματικές κατηγορίες/ Η επιβεβαίωση της συμφωνίας, η οποία ως σενάριο και φήμη κυκλοφορούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες, ήρθε την ίδια μέρα που η διοίκηση της Γιουνάιτεντ διέψευσε δημοσιεύματα που ήθελαν τα μέλη της «Τάξης του ’92» να ενδιαφέρονται για την εξαγορά των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα έχει ισχυρές ρίζες στην περιοχή του Σάλφορντ, και τα μέλη της «Τάξης του ‘92» ελπίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά της περιοχής να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όπως έκαναν και οι ίδιοι. «Στο Σάλφορντ είχα την πρώτη μου δοκιμή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 11 ετών και δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο σημαντικό ήταν για μένα», δήλωσε ο Γκάρι Νέβιλ. “Η Σάλφορντ για μένα αντιπροσωπεύει εκείνα τα πρώτα χρόνια, τη δέσμευση, την πείνα, τον ενθουσιασμό, την επιθυμία και το πνεύμα του ποδοσφαίρου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το εγχείρημα».