Ο Κίκε, ο Μπεν και οι… πάνες

Την πρόθεσή του για αλλαγές στην Βέροια γνωστοποίησε ο Γιώργος Αρβανιτίδης. Σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Κίκε Ερνάντεθ, διέψευσε τα περί πώλησης του Μπεν στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε με σκληρά λόγια για τον πρώην πλέον ποδοσφαιριστή της ομάδας και νυν παίκτη του Πανθρακικού, Γκιγιέρμο Πέρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρβανιτίδη στην ιστοσελίδα kerkidasport.gr:
«Με τον Κίκε Ερνάντεθ μας συνδέει μια φιλία και ζήτησα από αυτόν να μου πει την άποψή του. Πρόθεσή μου είναι να αλλάξει πλεύση η ομάδα και να πάμε σε ισπανικό μοντέλο, το οποίο είναι πολύ προηγμένο. Για να πετύχει η αλλαγή αυτή αποφάσισα ο νέος προπονητής να προέρχεται από την ισπανική σχολή». Σε ερώτησή εάν αυτός θα είναι ο Κίκε Ερνάντεθ είπε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Ερωτηθείς ο μεγαλομέτοχος της Βεροιώτικης ΠΑΕ για την «ξεσκαρτάρισμα» που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο ρόστερ της ομάδας, με την αποχώρηση των Κομόλοφ, Γκονσάλβες, Σισοκό, Τραπ, Γκιγέρμο, Μπάρμπα, Σιόντη και πιθανότατα των Ζεζίνιο, Λόπεζ και Γεωργιάδη, είπε: «Ναι, είμαστε αποφασισμένοι να ανανεώσουμε πλήρως το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Μετά τον Μπεν που θα φύγει οπωσδήποτε, δεχόμαστε να συζητήσουμε για την παραχώρηση των Μπαργκάν, Καλτσά και για οποιονδήποτε άλλον παίκτη μας ζητηθεί».

Μιας και ο λόγος για τις παραχωρήσεις παικτών, ο Γ. Αρβανιτίδης ρωτήθηκε για τα σενάρια περί πώλησης του Μπεν στον Ολυμπιακό. Κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε προτίμηση σε καμία ομάδα. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορες ομάδες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό».

Σε ερώτηση για τις κινήσεις που θα γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας, τόνισε: «Είναι φυσικό μετά από την αποχώρηση τόσων ποδοσφαιριστών να πάρουμε πολλούς νέους παίκτες ώστε να φρεσκάρουμε και την ομάδα αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου, με παίκτες πρώτης διαλογής που θα αποτελούν τον κορμό της νέας ομάδας».

Τέλος, όσον αφορά κάποια παράπονα που εξέφρασε ο Γκιγέρμο με δήλωσή του στο facebook, τα οποία είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με την αδιαφορία –όπως λέει– της ΠΑΕ, ο κος Αρβανιτίδης απάντησε: «Έχουμε όλες τις αποδείξεις για τα χρήματα που δόθηκαν (οι επεμβάσεις των ποδοσφαιριστών καλύπτονται από ασφαλιστική εταιρία) για τον Γκιγέρμο. Απορώ με τα παράπονα που κάνει, εκτός και αν θα πρέπει από εδώ και πέρα να αλλάζουμε και τις… πάνες των ποδοσφαιριστών»!