Με το πιστόλι στον κρόταφο! (pics)

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το Ρίο ντε Τζανέιρο με αστυνομικό να στρέφει το πιστόλι του κατά όσων διαδηλώνουν για το Μουντιάλ και των ξένων δημοσιογράφων.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Estadao» δείχνει τον αστυνομικό να έχει στέψει το αληθινό πιστόλι του κατά διαδηλωτή, ενώ όπως αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία «ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να περάσει μέσα από τους διαδηλωτές.
Μετά την πρώτη βολή, οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και στη συνέχεια ο αστυνομικός έστρεψε το όπλο του κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων και έριξε πέντε πυροβολισμούς στον αέρα»!

???????????????????????????????????????????

???????????????????????????????????????????

Όπως έγραψε από νωρίς το πρωί το Thessports ξένοι ανταποκριτές υποστηρίζουν πως έχουν μαγνητοσκοπήσει αστυνομικό να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά σε διαδήλωση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η διαδήλωση στο Ρίο γρήγορα εκτυλίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Στις χαοτικές σκηνές που ακολούθησαν, απεσταλμένος του Αssociated Press κατέγραψε σε βίντεο αστυνομικό που εμφανίζεται, ενώ βρίσκεται σε μοτοσυκλέτα, να πυροβολεί με όπλο που ρίχνει πραγματικά πυρά.

???????????????????????????????????????????

Δεύτερος άνδρας με πολιτικά, που ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν αστυνομικός, έριξε επίσης στον αέρα δύο φορές, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το AP δεν θεωρεί βέβαιο ότι ο δεύτερος όντως ήταν αστυνομικός.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ρίο ανέφεραν ότι «θα ερευνήσουν άμεσα το περιστατικό» εάν επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο του βίντεο.