Ιταλία, μία ωραία ατμόσφαιρα

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο επιτρέπει πλέον τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να οργιάζουν. Κι αυτό διότι πλέον βγαίνουν φόρα-παρτίδα περιστατικά που μάλλον έπαιξαν τον ρόλο του για το πρόωρο αντίο της «σκουάντρα ατζούρα».

Η αρχή έγινε με τον Μπαλοτέλι, όμως σήμερα ο ιταλικός Τύπος «ασχολείται» έντονα με τον Κασάνο αποκαλύπτοντας «σκηνικά» με πρωταγωνιστή τον ιδιόρρυθμο μεσοεπιθετικό.

Το πρώτο… χτύπημα ήρθε μετά το τέλος του αγώνα με την Αγγλία, όταν ο Κασάνο μπροστά στους συμπαίκτες του ζήτησε τον λόγο από τον Πραντέλι για την μη χρησιμοποίησή του. Μάλιστα γράφτηκε πως από τα νεύρα του έσπασε κι ένα ποτήρι. Στο περιστατικό αυτό ο Μπουφόν κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του Κασάνο και χρειάστηκε η παρέμβαση τον Πίρλο, Κιελίνι και Ντε Ρόσι.

Το δεύτερο… χτύπημα ήρθε μετά την ήττα από την Ουρουγουάη. Στα αποδυτήρια, ο Πίρλο μιλούσε στους συμπαίκτες του, με τον Κασάνο να δείχνει την δυσαρέσκειά του γι’ αυτό. Ο Μπουφόν και πάλι αντέδρασε, ο Πίρλο με τον Ντε Ρόσι τον σταμάτησαν, με τον τελευταίο να φωνάζει στον Κασάνο: «Βούλωσέ το…».