Σπανός : “Θα βρει τον δρόμο του ο Άρης – Ξέρει τι κάνει ο Καρυπίδης”

Προσγειωμένος παρά την ιστορική και σπουδαία νίκη του Ιωνικού επί του Άρη είναι ο Δημήτρης Σπανός.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» παραδέχτηκε ότι η ομάδα του ήταν πολύ καλή και διαβασμένη, ωστόσο τόνισε ότι είναι πιο κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό που ο Ιωνικός πήρε βαθμούς κόντρα σε μία ομάδα που οι ανταγωνιστές του στην υπόθεση παραμονής θα δυσκολευτούν να το πράξουν, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Άρη και τον Άκη Μάντζιο, όσο και για τη διοίκηση του Ιωνικού.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Σπανός μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για:

-το εάν έφυγε το άγχος με τη νίκη επί του Άρη: «Είναι λογικό να έχουμε ένα εποικοδομητικό άγχος, αλλά ξέρετε όταν δουλεύεις, βλέπεις τα παιδιά, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Νομίζω το δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι και σήμερα. Τακτικά ήμασταν άψογοι, μπορέσαμε να χτυπήσουμε σε καίρια σημεία τις αδυναμίες του Άρη και τελικά πήραμε ένα δύσκολο τρίποντο και είναι δύσκολο να το πάρουν κι άλλες ομάδες. Αυτό άλλωστε κοιτάμε και αυτός είναι ο στόχος μας. Όπως είπα και μετά την ΑΕΚ, με το να παίζεις καλά κερδίζεις μόνο μπράβο, το να παίρνεις βαθμούς είναι διαφορετικό».

-το εάν το μυστικό της επιτυχίας ήταν το καλό «διάβασμα» του Άρη: «Νομίζω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το να ξέρει η μία ομάδα την άλλη είναι δεδομένο. Απλώς έχει να κάνει με τη στιγμή, με την ατομικότητα του παίκτη, με ένα καλό τελείωμα, με μία πολύ καλή άμυνα. Θεωρώ πως ναι η ομάδα στάθηκε καλά, η ομάδα ήταν όντως διαβασμένη. Αλλά το να ευλογάμε τα γένια μας είναι κάτι που δεν θέλω να το κάνω εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να δείχνουν την πραγματικότητα».

-το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Νομίζω ότι το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο. Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και έχω γνώση γιατί έχω περάσει από τον Άρη, ενώ το ματς με τον ΠΑΣ -χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω, είναι μεγάλη ομάδα κι αυτή- είναι κόντρα σε μια ομάδα, με την οποία θα παλέψεις για τη σωτηρία. Έχεις τον ίδιο στόχο. Οπότε, νομίζω είναι πιο δύσκολο να φτιάξεις, παρά να χαλάσεις».

-το πώς είδε τον Άρη κι εάν ήταν όπως τον περίμενε: «Ναι, ήταν αυτό που περιμέναμε. Θεωρώ ότι τα περιθώρια βελτίωσης του Άρη είναι μεγάλα. Έχω να πω τα καλύτερα για τον συνάδελφό μου, τον Άκη Μάντζιο, που είμαι σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο του. Ο πρόεδρος ξέρει τι θα κάνει, οι παίκτες είναι εξαιρετικοί και με εμπειρία. Νομίζω ότι ο Άρης είναι σε υψηλό επίπεδο και εάν κρατήσει την υπομονή του και την ηρεμία του θα βρει τον δρόμο του».