«Τιμή για εμάς η συμμετοχή στο Nick Galis Cup»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μία από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο «Nick Galis Cup», τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη (20-21/09) και ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των «κίτρινων» (arisbc.gr), τονίζοντας πως είναι τιμή για την ομάδα του η συμμετοχή στο εν λόγω τουρνουά.

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε: «Όταν δεχτήκαμε πρόταση από τον ΑΡΗ, και ως ΤΣΣΚΑ και εγώ ως κόουτς, δεχτήκαμε άμεσα. Είναι τιμή και για την ομάδα και για μένα να συμμετάσχουμε στο «Nick Galis Cup». Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει ο Νίκος Γκάλης στον αθλητισμό και το  μπάσκετ και ως ΤΣΣΚΑ θέλαμε να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το τουρνουά. Ένα τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο Νίκος Γκάλης ήταν ένας από τους παίκτες που έκαναν την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και του χρωστάμε πολλά».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» το τουρνουά: «Το τουρνουά το οποίο φέρει το όνομα του Νίκου Γκάλη είναι από μόνο του μία μεγάλη τιμή και για τον ίδιο και για την ομάδα, δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τη σημασία του. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσει αυτά τα ματς και θα δώσει μαζικά το «παρών».

Σχετικά με το τι περιμένει να δει από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τουρνουά είπε: «Θα λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες μας όπως ο Τεόντοσιτς και ο ΝτεΚολό, ενώ θα δούμε και την κατάσταση του Κριάπα.. Αυτά τα ματς γίνονται για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «ομάδας του στρατού» «Αποτελεί τιμή η συνεργασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γνωρίζουμε τις ευθύνες που υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και όρεξη για να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια σ’ αυτές», καταλήγει.