«Δεν είμαστε ηλίθιοι»

Συνέχεια στην κόντρα με τον Βασίλη Γκαγκάτση έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη-προσπάθεια υπεράσπισης του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή:

Για την ευθύνη της ΕΠΟ στην Πορεία της Εθνικής είπε: «Ο κ. Σαρρής ήταν ο πρώτος, μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε, που έκανε δήλωση και αναγνώρισε τις ευθύνες του, τις οποίες είπε πως θα αναλάβει και στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας. Ευνόητο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες και ο πρόεδρός μας δεν διστάζει να το πει αυτό το πράγμα δημόσια».

Για το ποιοι καταλογίζουν τις ευθύνες: «Το θέμα είναι και ποιοι μας καταλογίζουν ευθύνες. Δεν μιλάω για τα ΜΜΕ ή για τον απλό κόσμο. Δεν περίμενα, για παράδειγμα, από έναν άνθρωπο που καμαρώνει πως “έβαλε το τρένο στις ράγες” ότι θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί την πορεία της Εθνικής σαν ευκαιρία να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο».

Για τις δηλώσεις Γκαγκάτση: «Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μας είπε πόσο… πονάει την Εθνική, αλλά στην πραγματικότητα άσκησε αντιπολίτευση στον Γιώργο Σαρρή και στη διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με αγάπη για την Εθνική; Αυτή η στάση δείχνει πικρία και στενοχώρια ή μήπως φανερώνει δεύτερες σκέψεις;».

Για τον αν προσπαθεί να επιστρέψει ο Γκαγκάτσης: «Αν θέλει ο Βασίλης Γκαγκάτσης -που έχασε από τον Γιώργο Σαρρή στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ να επιστρέψει στο προσκήνιο, να το κάνει με πιο ευθύ και τίμιο τρόπο αντί να εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας. Πρέπει, όμως, να ξέρει ότι στην ξεκάθαρη προσπάθεια της επανάκαμψης του, θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό».«Εκείνος ήταν που φόρτωσε στην ΕΠΟ την κάρτας υγείας, η οποία έχει γονατίσει οικονομικά την Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο. Την ξέχασε, όμως. Το μόνο που θυμήθηκε ήταν οι συμφωνίες με χορηγούς, τους οποίους, όμως, έφερε στην ΕΠΟ η Εθνική και οι διεθνείς με τα αποτελέσματά τους την περίοδο της πορείας προς το EURO 2004. Εκείνος ήταν που διοικούσε την ΕΠΟ επί σειρά ετών και ξαφνικά κατέβασε τη φαεινή ιδέα μιλώντας με αφορμή την… Εθνική να εκλέγεται η ΚΕΔ από τους διαιτητές. Και γιατί δεν εφάρμοσε αυτή την ιδέα κατά την προεδρία του; Κι αν θέλει να μιλήσει για το τρένο που έβαλε στις ράγες, ας θυμηθεί τι συνέβη τη νύχτα της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού αθλητισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ποιον αποδοκίμασε ο κόσμος όταν όλη η Ελλάδα είχε βγει στους δρόμους και πανηγύριζε; Τον Σαρρή και τη σημερινή ΕΠΟ;