Μήνυση στον νονό του… αυτοκράτορα!

Η λέξη Αυτοκράτορας στο ελληνικό μπάσκετ παραπέμπει σε Άρη, αλλά ποιος θυμάται ποιος ήταν αυτός, που βάφτισε τους κίτρινους στη δεκαετία του ’80, την εποχή που μεσουρανούσαν στο ελληνικό μάσκετ;

Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Άρη στη Νέα Σμύρνη, την απάντηση την δίνει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, που αποκαλύπτει τον νονό, αλλά και το ότι οι άνθρωποι του Άρη θίχτηκαν τότε και του έκαναν μήνυση!

Όπως γράφει χαρακτηριστικά :

“Ο χαρακτηρισμός «Αυτοκράτορας» είναι έμπνευσης του Μάκη Δενδρινού μετά από τον επεισοδιακό (επίθεση των ΜΑΤ στους θεατές μετά το σφύριγμα της λήξης και την ρίψη αντικειμένων προς την αποστολή των «κίτρινων») αγώνα Πανιωνίου – Άρη 80-83 της σεζόν 1986-87. «Σήμερα έπαιξε μια αυτοκρατορία μέσα και έξω από τα γήπεδα εναντίον ρομαντικών νομάδων», είχε δηλώσει ο τότε προπονητής του Πανιωνίου Μάκης Δενδρινός θεωρώντας ότι η ομάδα του είχε αδικηθεί από την διαιτησία και τα λόγια του προκάλεσαν την οργή των παραγόντων του Άρη και του προπονητή του, Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Άρης μήνυσε τον Δενδρινό, αλλά ο χαρακτηρισμός «Αυτοκρατορία» έμεινε για να περιγράφει την κυριαρχία του Άρη στην Ελλάδα από το 1984 έως το 1991.”.

Που να είχαν φανταστεί οι τότε παράγοντες του Άρη, ότι τα επόμενα χρόνια θα καμαρώνουν για την “ατάκα” του Δενδρινού, τον οποίο είχαν μηνύσει!!!