Τρέξε, τρέξε, Γιαννάκη…

To περιοδικό Sports Illustrated φιλοξενεί στο τεύχος αυτής της εβδομάδας ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την καταπληκτική ιστορία του. Ο δημοσιογράφος που έκανε το θέμα και πήρε συνέντευξη από τον 19χρονο άσο, έφερε στην επιφάνεια μια… ανέκδοτη ιστορία.

Στις αρχές της σεζόν και πριν η οικογένειά του μετακομίσει μόνιμα στις ΗΠΑ, ο ρούκι των Μπακς πήρε ένα ταξί για να πάει στην τράπεζα και να στείλει χρήματα στην Ελλάδα. Αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία, διαπίστωσε πως δεν είχε αρκετά δολάρια για να πάρει ταξί και να επιστρέψει, την ώρα μάλιστα που η ομάδα του λίγη ώρα μετά είχε αγώνα.

Ο Αντετοκούνμπο μην έχοντας άλλη επιλογή άρχισε να… τρέχει προς το γήπεδο. Μετά από περίπου ένα μίλι, ένα ζευγάρι που τον αναγνώρισε τον ρώτησε αν είναι ο ρούκι των Μπακς, αυτός απάντησε καταφατικά και προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν στο γήπεδο της ομάδας.

«Είναι μια πολύ κακή σεζόν για τους Μπακς, αλλά όλοι οι τζένεραλ μάνατζερ των ομάδων του ΝΒΑ με τους οποίους έχω μιλήσει συμφωνούν ότι η ομάδα επέλεξε στο ντραφτ ένα διαμάντι», γράφει ο Αμερικανός ρεπόρτερ, που στο άρθρο του χαρακτηρίζει θεμέλιο λίθο για το μέλλον των Μπακς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.