“Ήταν σαν να κερδίσαμε”

Συγχαρητήρια μοίραζε ο Μίλαν Μίνιτς στην συνέντευξη Τύπου, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη της ήττας από τον Ολυμπιακό, ενώ στάθηκε και στα στοιχεία που κατά την άποψή του έκριναν το παιχνίδι.

Πιο αναλυτικά: 

“Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου για τον τρόπο που έπαιξαν απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχει κίνητρο να παίξει καλό μπάσκετ. Ήθελε μυαλό αλλά το σώμα δεν άκουσε.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μυαλό, βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια στη δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε την ενέργεια και το μυαλό. Σταματήσαμε να κυκλοφορούμε καλά την μπάλα, μας έκοψαν την κίνηση των γκαρντ μακριά από την μπάλα κι έτσι το παιχνίδι πήγε πόντο-πόντο.

Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας βοήθησε, συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν σαν να κέρδισαν σήμερα γιατί έδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: “Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι και έτσι ακριβώς έγινε. Ο Άρης έχει αρχές στο παιχνίδι του. Ό,τι είπαμε στο ημίχρονο είχε να κάνει με την αμυντική μας προσέγγιση στο παιχνίδι. Βιαζόμασταν να τελειώσουμε το παιχνίδι και αυτό ήταν λάθος.  Ο Άρης έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες και έμενε στο παιχνίδι. Σε τέτοια ματς μας λείπει το κίνητρο. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθεια που κάνει”.

Τους παίκτες του Άρη στην συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: “Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με σημαντικές απουσίες. Στόχος μας ήταν να περιορίσουμε τους εναπομείναντες χειριστές της μπάλας με άμυνα. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό παρόλα αυτά είχαμε πρόβλημα στο χαμηλό ποστ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Έρχονται πέντε τελικοί και με ανάλογες εμφανίσεις θα τα πάμε καλύτερα”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: “Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο αν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος. Αν το παιχνίδι πάει στον πόντο στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική ομάδα και έχει το πλεονέκτημα”.