By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ήρθε το… αφεντικό
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Ήρθε το… αφεντικό

Τhessports
Last updated: 11/04/2014 18:05
Τhessports
Share
SHARE

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα, συναντήκε με τον Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχαν σε μια συνάντηση με νέους επιχειρηματίες για να συζητήσουν για τους… ορίζοντες που ανοίγουν στην νέα Ελλάδα, θα πάνε για φαγητό και το βράδυ θα επιστρέψει στη Γερμανία.

«Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω πράγματα από εσάς, για να ακούσω τις ανησυχίες σας, να ρίξω μια ματιά στο μέλλον. Γνωρίζω ποια είναι η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε και η οποία διαρκεί ακόμη…Υπάρχουν όμως τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανοικοδόμησης.

Σκέφτομαι όμως και τον τομέα των υπηρεσιών που εάν έχει κανείς νέες ιδέες μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά. Είναι ερώτημα “πώς μπορώ να έχω κεφάλαιο και να διευρύνω την επιχείρησή μου”. Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα»

Θέλω να ρίξω μία ματιά στο μέλλον και να μιλήσω με νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση, που βιώνετε και που διαρκεί για πολλούς ακόμη ανθρώπους. Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους», είπε η Καγκελάριος, η οποία, κάνοντας μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προέτρεψε ουσιαστικά τους Έλληνες να ασχοληθούν με τον τουρισμό και τη γεωργία, αλλά να ανακαλύψουν τον τομέα των υπηρεσιών μέσω του… διαδικτύου.

«Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενα βήματά της, στα βήματα της ανάπτυξης, θα δείξει το μεγάλο ζητούμενο που είναι η εξωστρέφεια και η καινοτομία. Χρειάζεται νέες φρέσκες ιδέες, έχει γίνει μεγάλη προεργασία για να φτιάξουμε μία αγορά που να παράγει αντί να καταναλώνει. Αυτή η Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας και μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας με προοπτική εξωστρέφειας.

Εσείς έχετε τις γνώσεις και τις ικανότητες, εμείς έχουμε το πλαίσιο. Δουλεύουμε για την οικοδόμηση ενός συστήματος που θα ευνοεί την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Άκουσα τις δραστηριότητές σας που αγγίζουν από τα γεωργικά μέχρι ψηφιακά προϊόντα. Αυτός είναι ο στόχος της συνάντησής μας, να ακούσουμε νέες προτάσεις. Ο ρόλος των νεοφυών εταιρειών για την ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικός. Η εποχή που η οικονομία βασιζόταν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και στο κράτος είναι παρελθόν. Είναι προς το συμφέρον όλων να αναπτυχθούν άτομα, ιδέες, προοπτικές» είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ κι όπως αναφέρει το «Έθνος», η Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα για να στείλει δύο μηνύνατα.

1 Την ανάγκη τήρησης των συμπεφωνημένων και από την πλευρά των εταίρων και δανειστών της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη στη συνεδρίαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του ’12. Πρόκειται ουσιαστικά για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, το οποίο οι εταίροι είχαν συμφωνήσει να αναλάβουν εφόσον η χώρα μας ήλεγχε το έλλειμμα. Ο κ. Σαμαράς θα σημειώσει ότι η Αθήνα τήρησε το δικό της μέρος της συμφωνίας και τώρα είναι η σειρά των εταίρων της, μία θέση την οποία θα υιοθετήσει η Γερμανίδα καγκελάριος.

2 Τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα ως προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι σαφές ότι το Βερολίνο, όπως και οι Βρυξέλλες, θεωρεί ότι η ένταση των προεκλογικών περιόδων -ειδικά όταν πρόκειται για τις εθνικές εκλογές- προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο και όλες τις αλλαγές που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Σε πιο απλά… ελληνικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος προσπάθησε με την επίσκεψή της στην Αθήνα να καταστήσει σαφές ότι δεν πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση, καθώς μόνο η σημερινή εγγυάται τη σταθερότητα, αλλά και την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Σχετικά άρθρα

Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για τη γενοκτονία των Ποντίων
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Στις ΗΠΑ ο Μόκαλης
Next Article Η επιστολή του Πατριάρχη στον ΑΣ ΠΑΟΚ

Τελευταία νέα

«Στασιμότητα για Σπανούλη και Ερυθρό Αστέρα»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Αποχαιρέτησε τον Ηρακλή ο Τσιακμάς
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχαιρετά με οδύνη τον Μάριο Οικονόμου…
SUPERLEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
1 June, 2026
Παραχωρείται στην ΑΕΚ για 49 χρόνια το κλειστό των Άνω Λιοσίων
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Follow US